U kunt uw hond brengen bij Trimsalon De Hondenhoek voor de volgende behandelingen:

  • Een trimbeurt
  • Een wasbeurt
  • Een borstelbeurt
  • Een kleine beurt / APK
  • Een anti verharing behandeling
  • Voor de socialisatie van uw pup

Welke soort trimbeurt voor uw hond geschikt is, is afhankelijk van het ras en de vachttype van de hond.
Een trimbeurt kan bestaan uit:

Plukken:

Een ruwharige hond moet 2 keer per jaar of 4 keer per jaar ( strippen ) geplukt worden. Het plukken houd in dat met de hand ( of een trimmes ) de dode loszittende vacht verwijderd word. Omdat deze vacht niet vanzelf loslaat is het belangrijk dat hij eruit geplukt word zodat de nieuwe vacht eronder de kans krijgt om te groeien. Het haar word plukje voor plukje en met de haargroeirichting mee verwijderd. Door de dode en loszittende vacht met een goede techniek te plukken is de behandeling voor de hond dus niet pijnlijk. Wel moet de vacht goed “plukrijp” zijn!

Knippen:

Knippen is het inkorten van de vacht met een schaar. Er zijn rassen die helemaal geknipt worden, er word dan gebruikt gemaakt van verschillende soorten scharen. Maar in de meeste gevallen is knippen een onderdeel van een trimbeurt.

Effileren:

Effileren is het uitdunnen of inkorten van een vacht door middel van een effileerschaar. Door het te gebruiken van een effileerschaar is het gemakkelijker om een natuurlijke overgang te creëren tussen bijvoorbeeld een lang en een kort gedeelte van de vacht, of een volle vacht op een natuurlijke manier uit te dunnen. Een effileerschaar heeft snijbladen die voorzien zijn van tandjes.

Scheren:

Scheren is het inkorten van de vacht door middel van een tondeuse. Scheren kan op veel verschillende lengtes dit is afhankelijk van welke scheerkop of opzetkam er gebruik word gemaakt.

Het scheren van de vacht kan zowel met de haargroei mee als tegen de haargroei in.

Ontwollen:

Ontwollen is het verwijderen van de dode onderwol. Om deze wol goed te kunnen verwijderen ondergaat de hond eerst een uitgebreide wasbeurt. Hierna  word de hond helemaal uitgeblazen/gedroogd en geborsteld door middel van een waterblazer en de daarvoor geschikte kammen en borstels.

Anti verharing behandeling:

De anti verharing behandeling is voor honden die het hele jaar door verharen. In de meeste gevallen zijn dit de glad en stokharige honden. Voor je aan een anti verharing behandeling begint is het goed om te weten dat:

–        Een vacht reageert op warmte, kou en licht
–        De rui periodes normaal in voor en najaar zijn

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een hond het hele jaar door verhaart.

Bijvoorbeeld:

–        De hond leeft het hele jaar in huis
–        In huis is het altijd een aangename temperatuur + verlichting die tot laat in de avond aan is
–        De hond wordt te vaak ( soms dagelijks of wekelijks ) gekamd/geborsteld of met verkeerd materiaal waardoor de natuurlijke cyclus verstoord word.
–        De hond is gesteriliseerd/gecastreerd dus de hormonen werken niet meer mee
–        Een medische oorzaak

De behandeling houd in :

–        1x in de 6 weken naar de trimsalon voor een anti verharing behandeling
–        Thuis tussendoor de vacht niet of nauwelijks kammen en/of borstelen, hooguit kammen daar waar de vacht dit echt nodig heeft.
–        U zult dan merken dat uw hond geen of bijna geen haar meer verliest

Puppy socialisatie:

U kunt met uw pup tot een leeftijd van 16 weken langskomen voor een gratis puppysocialisatie.

Tijdens deze socialisatie laten we de pup even op tafel staan en laten we hem of haar alvast wat kennis maken met de verschillende kammen en/of borstels.

Zo voorkom je dat als de pup voor de eerste keer komt voor een trimbeurt het niet een gehele nieuwe indruk is. Waardoor het vaak net iets minder stressvol is voor de pup.